RYBACÍ ŠALÁT
23. 3. 2008
RYBACÍ ŠALÁT od pána Pokorného Žilina
K príprava potrebujeme.
- 5 ks kvalitných rýb/pstruh,lipeň/
- 3 ks stredná mrkva
- 3 ks stredná petržlen
- 1 cibuľa
- 3-5gr hrášok
- 1 ks bobkový list
- 3 zrnká koriander celý+mletý
- 3 zrnká nové korenie
- 3 zrnká horčičné semeno mleté
- 1 fl tatarská omáčka
- 2 fl majonéza
- 1 ks kvasená uhorka
- soľ
POSTUP:
Ryby očistíme /bez hláv a plutiev/dobre osolíme a necháme odležať 48 hodín,/obraciame/potom umyjeme a dáme do nálevu.
NÁLEV:
- 1 diel vody
- 1 diel ocot
- bobkový list,koreniny/koriander korenie horčičné seneno/
- ryby necháme v náleve 3 dni
Ryby očistíme od kože a veľkých kostí,posekáme na drobno,pridáme pokrájanú varenú zeleninu,posekanú cibuiľu,tatarku,majonézu a dochutíme.